Bezpečný den v Kralupech nad Vltavou

7. června 2023, 13:39 Novinky
Tato aktualita je již více než půl roku stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – V rámci oslav Dny Kralup 2023 se konal pro děti základních škol BEZPEČNÝ DEN a to na pravém břehu řeky Vltavy v Kralupech nad Vltavou (nábřeží Jana Rysa, u loděnice), kde se prezentovaly složky IZS a další organizace zabývající se prevencí a ochranou obyvatelstva. 


Ve středu 31.5.2023 předvedli policisté, hasiči a záchranáři svou nejnovější techniku, ale také i několik ukázek a to jak na souši, tak i na vodě. Na jednom místě si návštěvníci mohli prohlédnout policejní vozy jednotlivých policejních oddělení jako například vozidlo prvosledové hlídky, vozidla dopravních policistů, ale i policejní kolo nebo policejní loď. Děti upoutalo hlavně vybavení prvosledových hlídek a laserová střelnice.


Návštěvníci si mohli pomocí tzv. alkoholových a drogových brýlí vyzkoušet, jak se cítí člověk pod vlivem alkoholu nebo drog. Pod odborným dozorem si mohli vyzkoušet poskytnutí první pomoci. Získali zde mnoho cenných informací z oblasti prevence.


Bezpečný den byl organizován také v rámci projektu Bezpečné Kralupy nad Vltavou, který je společným projektem Policie ČR, města, městské policie a dalších subjektů z oblasti bezpečnosti a sociální oblasti.


I díky krásnému počasí se den vydařil a děti odcházely plné dojmů a zážitků.


prap. Martina Hamplová
PČR Mělník

Přílohy:

8.jpg [4,74 MB]
7.jpg [4,70 MB]
6.jpg [4,14 MB]
3.jpg [4,67 MB]
1.jpg [5,00 MB]