Revolution Train

6. dubna 2023, 14:37 Novinky
Tato aktualita je již více než jeden rok stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO: Do Kralup nad Vltavou a Neratovic zavítal interaktivní protidrogový vlak 


Do Kralup nad Vltavou na vlakové nádraží dorazil v pondělí 3. dubna protidrogový vlak na jednodenní zastávku a hned druhý den tj. 4. dubna popojel opět na jednodenní zastávku o kousek dál a to na vlakové nádraží do Neratovic. Interaktivní program ve vlaku je určen pro žáky základních škol, studenty středních škol a širokou veřejnost.


Tato multimediální mobilní vlaková souprava umožňuje zcela nové pojetí primární prevence pro vybrané cílové skupiny. Zaměřena je především na děti a mládež ve věku od 10 do 17 let, ale také na širokou veřejnost. Cílem preventivního projektu je formou interaktivního přístupu a prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka vlaku a efektivním způsobem tak ovlivnit jeho pohled na nelegální drogy i legální závislosti a inspirovat jej k pozitivním životním volbám.


Návštěvníci postupně prochází vagóny vlakové soupravy, které jsou pro tyto účely uzpůsobeny do podoby multimediálních sálů. Zde se pak v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházeli a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávali jeho účastníky. Filmový příběh se v daných okamžicích zastaví, filmové plátno je zvednuto a návštěvníci jsou vtaženi do děje, který se před nimi ve filmu odehrál. Poté následuje debata a pokračování příběhu.


Prohlídkou vlaku projekt nekončí, následuje návazný program „To je zákon, kámo!“, který vznikl ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou SKPV PČR, který policie prezentuje pod názvem „ Tvoje cesta načisto“. Policistky z oddělení tisku a prevence ze Středočeského kraje do tří měsíců od prohlídky vlaku opět navštíví děti ve školách a společně posuzují trestněprávní následky chování drogově závislých osob.


Pro návštěvníky protidrogového vlaku byl připraven i doprovodný program, na kterém se v obou městech kromě policistů z obvodních oddělení podílela i Městská policie, Městská knihovna Neratovice a další subjekty.


prap. Martina Hamplová
PČR Mělník

Přílohy:

ViewImage (1).jpg [169,58 kB]
ViewImage (2).jpg [449,63 kB]
ViewImage.jpg [104,32 kB]

Nejnovější aktuality:

- ...i Ty můžeš pomáhat, zažij ten pocit [11. listopadu 2021, 13:53]

- Bezpečný Středočeský kraj [23. listopadu 2017, 08:52]

- Speed Marathon 2024 [24. dubna, 20:08]

- Kontroly cyklistů, chodců a motorkářů. [16. dubna, 02:02]

- Pozor na rychlou jízdu! [16. dubna, 02:00]

- Konference na téma „ZÁVISLOST ≠ NEZÁVISLOST?“ [5. dubna, 13:21]

- Motorkářská sezona začíná [5. dubna, 11:07]

- Velikonoce a jaro v silničním provozu [28. března, 15:14]

- Kontroly na vodních plochách [28. března, 09:26]

- Na zbraních se můžete objednat on-line [28. března, 09:21]

Zpět na hlavní stránku