Setkání se starosty na Mělnicku

5. prosince 2022, 15:18 Novinky
Tato aktualita je již více než jeden rok stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – Vedení policie Územního odboru Mělník se ve dnech 24. a 25. listopadu 2022 setkalo se zástupci měst a obcí Mělnicka. 


V obou dnech se v dopoledních i odpoledních hodinách setkali zástupci vedení mělnické policie se starostkami a starosty měst a obcí. Celé setkání zorganizoval ředitel územního odboru plk. Mgr. Jiří Novák, a to především proto, aby se s nově zvolenými zástupci měst a obcí poznali osobně a pohovořili o aktuální bezpečnostní situaci a podnětech, které je možné společně řešit. Při setkání byl přítomný i zástupce ředitele územního odboru, vedoucí služby kriminální policie a vyšetřování, vedoucí všech obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, ale i preventistky územního odboru.


Cílem setkání bylo nejen osobní seznámení, ale i zhodnocení uplynulého roku z pohledu policie, seznámení místní samosprávy s bezpečnostní situací a prioritami letošního a následujícího roku v oblasti prevence kriminality. Ředitel územního odboru poděkoval zástupcům za dosavadní spolupráci, seznámil je se statistikami vývoje trestné činnosti a přestupků v konkrétním teritoriu a optimalizací výkonu služby policie.


Na závěr setkání se měli přítomní možnost vyjádřit k problémům, se kterými se v jejich lokalitě potýkají a pohovořit s přítomnými policisty o možnostech řešení.


Obě strany ocenily formu přímého setkání a shodly se na tom, že v budoucnu jistě obdobné setkání zopakují.


kpt. Mgr. Pavel Truxa

tiskový mluvčí