Mimořádná událost aneb bezpečně na silnicích

19. září 2022, 14:13 Novinky
Tato aktualita je již více než jeden rok stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Projekt prevence bezpečné dopravy pro děti odstartoval v Kulturním domě Vltava v Kralupech nad Vltavou. 


V  v malém sále Kulturního domu Vltava  v Kralupech nad Vltavou se v pondělí 12. září v 9 hodin dopoledne otevřel první  sociálně preventivní projekt pro školy Mimořádná událost aneb bezpečně na silnicích. Jde o vyvrcholení dlouhodobé spolupráce týmu prevence kriminality města Kralupy nad Vltavou, Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, Městské policie Kralupy nad Vltavou a Kulturního domu Vltava, který zacílil na bezpečnost v dopravě.


Volba tématu není náhodná. Počet nehod a úrazů v souvislosti s nerespektováním rizik v silničním provozu v nichž figurují děti, hovoří jasně. Lektorský tým složený z preventistů Policie ČR, městské policie a manažerky prevence kriminality města se tedy chce zaměřit na prevenci nástrah v ulicích, na vozovkách, v městském i venkovském prostředí s využitím interakce a aktivizačních technik. 


Dominantní částí projektu budou programy pro školy, přesněji pro děti čtvrtého  ročníku nejen místních základních škol, ale i škol z okolí. Proč čtvrté třídy? Ty ještě neabsolvovaly dopravní výchovu přímo v lavicích. Program pro ně tak bude jakýmsi naladěním a úvodem do problematiky. Na přihlášené  čekají modelové situace, nácvik simulace tísňového volání, bezpečnostní desatero, nácvik využívání ochranných pomůcek, správné přecházení. Dostatek prostoru bude i na využití interaktivních výukových prvků v herní zóně s dopravními značkami a kvízy.

Výstava bude ve vybraných dnech otevřena i pro veřejnost.


por. Mgr. Markéta Johnová

Přílohy:

ViewImage.jpg [177,59 kB]
ViewImage (3).jpg [209,96 kB]
ViewImage (2).jpg [182,25 kB]
ViewImage (1).jpg [167,08 kB]