Na linku 158 oznámil, že dojde k vykolejení vlaku

17. srpna 2022, 10:12 Novinky
Tato aktualita je již více než jeden rok stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Více jak na 2 hodiny musel být zastaven provoz na trati u Kralup nad Vltavou. 


Policisté Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, kterého se měl dopustit 53letý muž tím, že zavolal na linku tísňového volání 158 a vyhrožoval, že v blízkosti železniční stanice Kralupy nad Vltavou dojde k vykolejení vlaku, protože do kolejiště nastražil zařízení k jeho vykolejení.


K oznámení došlo jen několik minut po půlnoci z 8. na 9. srpna. V té době policistům neznámý volající ohlásil, že do kolejiště u Kralup nad Vltavou nastražil zařízení, které způsobí vykolejení vlaku. 


Následně bylo nutné zastavit provoz na trati ve směru z Prahy na Děčín a v obvodu železniční stanice Kralupy nad Vltavou provést důkladnou kontrolu. Do akce bylo zapojeno několik hlídek policistů, kteří propátrali nejen samotné kolejiště, ale i přilehlé okolí železniční trati. Žádný podezřelý předmět policisté v kolejišti nenalezli a provoz byl po 2 hodinách obnoven.


Po chvíli byl hlídkou policistů vypátrán podezřelý 53letý muž, kterého policisté na místě zadrželi. Muž jim později sdělil, že celé volání na tísňovou linku byl žert a, že si dělal z policie srandu.


Tento "žert" může podezřelého muže, v případě obvinění a následného odsouzení, stát až 3 roky života ve vězení.


kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí