Bezpečný den – Dny Kralup 2022

16. června 2022, 12:03 Novinky
Tato aktualita je již více než jeden rok stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – V rámci oslav Dny Kralup 2022 se konal BEZPEČNÝ DEN a to na pravém břehu řeky Vltavy v Kralupech nad Vltavou (nábřeží Jana Rysa, u loděnice), kde se prezentovaly složky IZS a další organizace zabývající se prevencí a ochranou obyvatelstva. 


Policisté, hasiči a záchranáři zde předvedli svou nejnovější techniku a předvedli několik ukázek své práce. Na jednom místě si návštěvníci mohli prohlédnout  policejní vozy jednotlivých policejních oddělení jako například čtyřkolku, motocykl dopravních policistů, vozidlo prvosledové hlídky a vozidlo dopravních policistů při řešení dopravních nehod. Děti upoutalo hlavně vybavení prvosledových hlídek, laserová střelnice a ukázky práce jednotlivých složek. Vzhledem k místu konání nechyběla ani policejní loď. 


Nejen děti, ale i dospělé upoutala ukázka policejních psovodů se svými čtyřnohými pomocníky či ukázka práce prvosledové hlídky.


Návštěvníci si mohli pomocí tzv. alkoholových a drogových brýlí vyzkoušet, jak se cítí člověk pod vlivem alkoholu nebo drog. Pod odborným dozorem si mohli vyzkoušet poskytnutí první pomoci. Získali zde mnoho cenných informací z oblasti prevence.


Bezpečný den  byl organizován také v rámci projektu Bezpečné Kralupy nad Vltavou, který je společným projektem Policie ČR, města, městské policie a dalších subjektů z oblasti bezpečnosti a sociální oblasti.


I díky krásnému počasí se den vydařil a děti odcházely plné dojmů a zážitků.


Prap. Martina Hamplová
PČR Mělník