Doma vařil heroin

27. dubna 2022, 15:12 Novinky
Tato aktualita je již více než jeden rok stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Může skončit až na 10 let ve vězení 


Jednačtyřicetiletý muž se napoprvé zřejmě dostatečně nepoučil a v trestné činnosti pokračoval dál. Ačkoli byl v posledních letech 3 letech pravomocně odsouzen za drogovou trestnou činnost, kdy dostal podmínku v délce jednoho roku a zkušební dobu na 36 měsíců, tedy až do roku 2024, s drogami měl podle policistů pokračovat dál.


V době od ledna letošního roku až do minulého týdne měl právě tento muž v bytě v Kralupech nad Vltavou vyrábět heroin.

Při domovní prohlídce policisté nalezli předměty na výrobu heroinu, a to včetně chemikálií ze kterých měl muž několikrát drogu vyrobit skoro do finální verze. Protože neměl k dispozici jednu potřebnou chemikálii, která je k výrobě heroinu potřeba, vozil téměř finální výrobek do Prahy dalšímu muži, který finální drogu- herion dodělal. 


Kriminalisté z Mělníku zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení hrozí obviněnému až 10 let trestu odnětí svobody, a to i vzhledem k tomu, že byl za obdobnou trestnou činnost za poslední tři roky odsouzen.

Muž se policistům přiznal, že je pravidelným uživatelem drog a heroin si vyráběl po svou vlastní potřebu.


V současné době je obviněný muž umístěn ve vazební věznici.


kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí