Ujíždění policii dvousetkilometrovou rychlostí skončilo havárií

22. dubna 2022, 09:55 Novinky
Tato aktualita je již více než jeden rok stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

KLADENSKO/MĚLNICKO – Kdo vozidlo řídil, zjišťují policisté. 


Zběsilou honičku, kdy posádka ujížděla rychlostí více než dvě stě kilometrů v hodině, zažili slánští policisté v úterý večer. Ti pronásledovali vozidlo Škoda Octavia ze Slaného až do mělnického okresu. Nyní zjišťují, kdo z mužů vozidlo řídil. Oba totiž tvrdí, že auto řídil jejich známý, ale nepamatují si jeho jméno. Do pátrací akce po ujíždějícím voze se zapojil i vrtulník.


Vše začalo v úterý 19. dubna, pár minut po půl desáté večer, kdy se policisté při noční službě rozhodli zkontrolovat řidiče automobilu Škoda Octavia, jedoucího ulicí Třebízského ve Slaném. Zapnuli výstražné světelné znamení s nápisem „STOP“, avšak řidič na to zareagoval tak, že „šlápl“ více na plyn a začal ujíždět. Mířil do ulice V ráji a poté zpět do ulice Třebízského. Tam následně najel na silnici I. třídy č. 16 směrem na Velvary, přičemž ručička na tachometru ujíždějícího vozu přesáhla v některých úsecích rychlost vyšší než 220 km/hod. Poté u obce Uhy zběsilý řidič sjel na Nelahozeves, pak u Podhořan vjel na polní cestu, kde najel do díry a z auta se začalo kouřit. Během krátké chvíle vozidlo začalo hořet. Posádka rychle vystoupila a dala se na útěk. Vrtulník nad nimi kroužil a hlídku navigoval, kde se nacházejí. Utíkající muže, ve věku 35 a 45 let, policisté vyzývali k zastavení, přičemž oba tak učinili a začali spolupracovat.

Muži byli zajištěni a policisté je vytěžili na místě kvůli prvotním a zásadním informacím. Oba tvrdili, že vozidlo řídil nějaký známý, ale jméno si přesně nepamatují.


Policisté se celou událostí zabývají a nadále budou usilovně pracovat na tom, aby zjistili, kdo vozidlo ve skutečnosti řídil.

O shořelý automobil, z něhož zbyl jen skelet, se postarali hasiči.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
PČR Středočeského kraje

Přílohy: