Z krádeže a poškození cizí věci obvinili policisté dva muže

4. dubna 2022, 09:36 Novinky
Tato aktualita je již více než dva roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Odcizit měli železo a hliníkové plechy 


Z přečinu poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí obvinili minulý týden kriminalisté z Mělníku osmadvacetiletého muže, jeho společníka, dvaačtyřicetiletého muže, z přečinu krádeže a poškození cizí věci.


Společně podle policistů měli v době od 16. do 17. srpna loňského roku v obci Cítov, v bývalém družstvu cementářů, vyřezat 7 ocelových nosníků od násypky na cement a písek, které pak měli za pomoci nákladního vozidla vytrhnout, načež došlo ke zřícení dvou velkoobjemových násypek a jejich poškození. Dále měli spolu z areálu odcizit železo a hliníkové plechy, to vše v celkové hodnotě 60 tisíc na poškozených násypkách a 5 tisíc na odcizeném materiálu. S materiálem pak odjeli, a to i přes to, že osmadvacetiletý muž má vysloveny 3 zákazy řízení všech motorových vozidel.


Policisté si při hlídkové činnosti všimli podezřelého vozidla, proto se rozhodli jej zastavit. Řidič ale začal ujíždět a po chvíli z nákladního vozidla vyběhl a dal se na útěk. Ve vozidle se nacházel spolujezdec a byl tam nalezen odcizený materiál.
Po muži, který z místa utekl začali policisté pátrat i za využití služebního psa, který určil směr útěku a o chvíli později policisté muže vypátrali.
Muž se k řízení vozidla doznal, nicméně k tomu, proč mají ve vozidle věci pocházející z krádeže už vypovídat nechtěli.

Policisté ale nasbírali dostatek důkazů proti oběma mužům, proto proti nim zahájili trestní stíhání.


V případě pravomocného odsouzení hrozí osmadvacetiletému muži až roční trest odnětí svobody, staršímu muži až 3 letý trest. 


kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí