Policisté z Mělnicka úspěšně resuscitovali muže v bezvědomí.

22. března 2022, 14:17 Novinky
Tato aktualita je již více než dva roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNÍK - Několikaminutové oživování 35letého muže bylo úspěšné . . . záchranáři jej již ve stabilizovaném stavu dopravili do nemocnice. 


Někdy o našem životě rozhodují minuty a být ve správné chvíli na správném místě. A to není jen slogan . . .


V měsíci únoru pomohli policisté z Mělníka velmi zásadně 35letému muži, který náhle zkolaboval. Vše se odehrálo velmi rychle. Muž vystupoval kolem půl deváté večer ze svého vozu a ihned poté upadl do bezvědomí, přičemž mu z nosu i pusy vytékala krev.


Muže si všiml náhodný svědek, který zkontaktoval policisty na tísňové lince, a ti pak kromě policejních hlídek také zdravotnickou záchrannou službu. Zhruba do tří minut po oznámení přijela k muži policejní hlídka z Mělníka. Policisté, pprap. Jiří Černý a nstržm. Robert Šmejkal, na nic nečekali a ihned u muže se ztrátou vědomí zahájili masáž srdce.  A to zhruba po dobu čtyř minut, než přijeli na místo profesionální zdravotníci, kteří v jeho oživování pokračovali. Muže, který byl „čekatelem“ na transplantaci srdce, pak záchranáři již ve stabilizovaném stavu transportovali do nemocnice Na Homolce.


A kdo muži v bezvědomí pomohl? Pprap.  Jiří Černý a nstržm. Robert Šmejkal - oba z Územního odboru Mělník.

Pprap. Jiří Černý nastoupil k policii v únoru 2019, působí na mělnickém dopravním inspektorátu. Coby policista zachraňoval život poprvé, nicméně jednu podobnou zkušenost má i z civilního života, kdy ještě před nástupcem k policii prováděl masáž srdce u muže, který zkolaboval na autobusové zastávce v jedné z obcí u Roudnice nad Labem.


Nstržm. Robert Šmejkal – ke středočeské policii nastoupil před čtyřmi lety. Službu vykonává na oddělení hlídkové služby v Mělníku. 

"Oběma kolegům patří samozřejmě velké poděkování", sdělil jejich krajský ředitel, generál Václav Kučera. "V životě jsou totiž situace, při kterých je včasná pomoc někoho dalšího velmi zásadní a důležitá. A já jsem potěšen, že těmi zásadními byli v životě 35letého muže právě moji policisté," doplnil Kučera.

Chcete-li se o práci u středočeské policie dozvědět více, pak na této webové stránce: https://www.policie.cz/clanek/stale-prijimame-nove-uchazece-do-rad-stredoceske-policie-rozcestnik.aspx
Nebo nás kontaktujte na: nabor.stredocesi@pcr.cz
01
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje