Policisté dopadli čtveřici zlodějů, kteří kradli na Mělnicku

2. března 2022, 11:04 Novinky
Tato aktualita je již více než dva roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Dva z nich jsou nyní ve vazbě 


Vloupání do sklepních kójí, krádeže jízdních kol a v obchodech, to je zkrácený výčet trestné činnosti 3 mužů (21, 26 a 31 let) a jedné ženy (28 let), kteří sami nebo společně kradli na území Mělníku a Neratovic.


Mělničtí kriminalisté je ale dopadli a minulé úterý obvinili z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Dva muži skončili ve vazbě, další muž a žena jsou stíháni na svobodě, těm hrozí až 2letý trest odnětí svobody. Zbylým dvěma mužům hrozí až 5letý trest odnětí svobody, protože mají na svědomí více krádeží a vyšší způsobenou škodu.


Na svém kontě má 31letý muž nejvíce krádeží, v době od července 2021 do října 2021 má mít na svědomí nejméně 7 krádeží. Převážně se jedná o krádeže jízdních kol ze sklepních kójí, ale i společně s ostatními třemi spolupachateli krádeže oblečení, drogerie a elektroniky z prodejen nebo vloupání do sklepů a garáží, kde například odcizili motorku ve výši 50 tisíc korun. I odcizená kola byla vždy v hodnotě kolem 20 tisíc korun. Ve dvou případech je ale asi přepadl hlad a ze dvou sklepů odcizili zavařené sklenice s ovocem nebo zeleninou a různé ovocné kompoty a omáčky.


Celková částka na odcizených věcech a poškození se vyšplhala na skoro 140 tisíc korun.


kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí