Devětadvacetiletý muž pěstoval konopí u železniční trati

21. ledna 2022, 11:21 Novinky
Tato aktualita je již více než dva roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Policisté mu sdělili podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 


Ve čtvrtek 6. ledna 2022 sdělili mělničtí kriminalisté podezření 29letému muži z Mělníka z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.


Ten se policistům sám doznal, že pěstoval rostlinu konopí u železniční trati v Nelahozevsi. Mělo se tak stát nejméně ve dvou případech, nejdříve v době od dubna do července 2021 nechal 3 rostliny konopí vyklíčit doma a potom je přesadil do květináčů a dovezl k železniční trati, kde je nechal vyrůst a pravidelně je chodil zalívat, v červenci je sklidil a použil pro vlastní potřebu. Marihuanu kouřil a ze zbylých listů si udělal mast.


To samé se opakovalo ještě jednou a to v době od července do září 2021. Stejným postupem měl devětadvacetiletý muž vypěstovat 3 rostliny konopí a následně je sklidit a z místa odjet. Tentokrát ale požádal kamaráda, aby ho z místa vyzvedl a se sklizenými rostlinami odvezl.


Při této jízdě byl ale zastaven a kontrolován policisty, kteří u něj právě sklizenou marihuanu objevili, zabavili a odeslali k vyhotovení odborného vyjádření z oboru kriminalistika, odvětví chemie na OKTE do Kladna. Toto vyjádření potvrdil, že se jedná o rostlinu konopí v celkové hmotnosti 1266 gramů.

Policisté proto muži sdělili podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě obvinění a následného odsouzení může skončit na 1 rok až 5 let za mřížemi.


kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí