Způsobil dopravní nehodu od které ujel

27. října 2021, 09:42 Novinky
Tato aktualita je již více než dva roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Policisté nyní proti muži zahájili trestní stíhání 


K dopravní nehodě došlo již v dubnu tohoto roku. Nyní však mělničtí kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmapadesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem motorového vozidla.

Tohoto jednání se měl muž dopustit tím, že na vedlejší silnici v obci Kozomín nedal přednost vozidlu, které jelo po hlavní. Následkem toho došlo k dopravní nehodě, a to vozidla, kterému právě obviněný muž nedal přednost a vozidla jedoucího v protisměru. Řidič si všiml, že mu 57letý muž nedává přednost, proto se snažil srážce zabránit a strhnul řízení. Tam však následně vjel do protisměru a naboural do protijedoucího vozidla.

Následkem této dopravní nehody byly zraněny celkem 3 osoby, ty utrpěly zranění, která si vyžádala pracovní neschopnost v době delší než 6 týdnů. Právě viník celé nehody - 57letý muž, zastavil opodál celé události a aniž by se přesvědčil o tom, v jakém zdravotním stavu jsou osoby v havarovaných vozidlech a zda nepotřebují pomoc, z místa dopravní nehody ujel.

Dopustil se tedy nejen ublížení na zdraví z nedbalosti dle § 148 odst. 1 trestního zákoníku, ale i přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku podle § 151 trestního zákoníku. Za toto chování a jednání může muž nyní skončit až na 5 let ve vězení.


kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí