Krádež jízdních kol

28. dubna 2021, 10:23 Novinky
Tato aktualita je již více než dva roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Policisté Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou řeší případ krádeže jízdních kol. 


Neznámý pachatel se v době od dne 21.04.2021 od 15:30 hodin do následujícího dne do 18:00 hodin v ulici Štefánikova v Kralupech nad Vltavou blíže nezjištěným způsobem dostal do společných prostorů v přízemí bytového domu, kde  poškodil zámky od čtyř sklepních kójí, ze kterých následně odcizil horská jízdní kola,. Majitelům  způsobil škodu  ve výši 67.000.-Kč.

Policisté případ šetří jako přečin krádeže vloupáním, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta


Aby se podařilo případ objasnit a pachatele vypátrat, potřebovali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili na uvedeném místě v inkriminované době podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kralupy nad Vltavou  nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 876 850. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.


Děkujeme za spolupráci


Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy
  • přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte
  • máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice
  • domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.
  • v případě odcizení jízdního kola mějte poznamenané výrobní číslo jízdního kola, jeho barvu a další odlišnosti a jeho  specifické znaky, podle kterých byste mohli své kolo identifikovat. Doporučujeme zhotovit si fotografie. Krádež kola neprodleně oznamte na služebnu Policie ČR nebo linku 158.