Záchrana života

29. března 2021, 09:56 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Policisté z Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou zachránili muže, který stál na hraně římsy nad tunelem a skálou ve výšce 30 metrů. 


Ve středu 17. března 2021 odpoledne vyjížděli policisté Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou do těžce přístupného místa nad Dvořákovou stezkou k prověření oznámení o osobě vyhrožující sebevraždou.


Muž se nacházel v oblasti nad kolejemi a tunelem propojujícím Kralupy nad Vltavou s obcí Nelahozeves. Na místo kromě policistů dorazili také hasiči, kteří propátrávali oblast kolem železnice a označili místo, kde by se měl sebevrah nacházet. Po příjezdu kralupské policejní hlídky se jeden z členů, prap. Adam, vydal propátrávat terén na hraně vršku, druhý, pprap. Šimůnek, procházel křovím v oblasti těsně nad kolejemi. Velmi brzy se dostal na dohled ohroženého muže. Ten nebezpečně přešlapoval na hraně římsy nad tunelem a skálou, zhruba ve výšce 30 metrů a telefonoval s operátorem tísňové linky, který se snažil muže uklidnit a rozmluvit mu jeho záměr skočit dolů. Pprap. Šimůnek neváhal a po velice úzké zídce, která lemuje okraj skály, se po kolenou přiblížil na vzdálenost dvou metrů. Vypnul si všechny zvuky na svém mobilním telefonu, aby muže nevylekal. Vyčkal na vhodný okamžik a přesto, že riskoval svůj život, muže strhl z velmi nebezpečného nezabezpečeného místa dozadu směrem od propasti na zem.


4.jpgpprap. Šimůnek

Policisté spolu s hasiči ho odvedli z těžce přístupného terénu dolů po Dvořákově stezce k sanitnímu vozu, kde ho předali do péče záchranářů.


Díky skvělé práci, profesionalitě, odpovědnému a pohotovému přístupu, kdy prap. Šimůnek neváhal riskovat svůj život, se podařilo zachránit další lidský život.



vytisknout e-mailem