Mělničtí policisté zahájili sezónu

20. dubna 2018, 13:30 Novinky
Tato aktualita je již více než pět let stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO– Spustili lodě na vodu. 


V letošním roce o pár týdnů dříve zahájili mělničtípolicisté sezónu na vodě. V úterý 17. dubna 2018 po zimníúdržbě a několika měsíčním zazimování převezli policistéObvodního oddělení Mělník svou lodní flotilu do mělnickéhopřístavu, kde spustili lodě na vodní hladinu řeky Labe.


Odletošního roku bude vodní toky na Mělnicku brázdit nejenpolicejní člun Marine, ale i nově přidělená služební loďSpectrum Hull Fishing.


Obělodě využijí policisté ke kontrolám rybářů. Dohlédnouzejména na dodržování ustanovení rybářského řádu, zdanapříklad nedochází k chytání ryb v době, kdy je to zakázané.Provádět budoutaké jako i v uplynulých letech dohled na veřejnýpořádek u vodních ploch. Zda nejsou porušovány vyhlášky města obcí. Pomocí nové lodě budou kontrolovat vůdce malýchplavidel (řidiče lodí), zda mají příslušná oprávnění křízení, povinnou výbavu na lodi, lodní osvědčení (technickýprůkaz). Zaměřovat se budou také například na správnýtechnický stav plavidel a na to, zda „řidiči“ neřídí podvlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, neboť na voděplatí v tomto ohledu stejná pravidla jako na silnici.


Přikontrolách sportovních lodí budou řešit dodržování všechdaných pravidel pro jejich činnost. Policejní člun Marine budevyužíván při práci nejen na řekách Labe a Vltava, ale i nastojatých vodách v rámci celého teritoria Územního odborupolicie Mělník.

Nejnovější aktuality:

- ...i Ty můžeš pomáhat, zažij ten pocit [11. listopadu 2021, 13:53]

- Bezpečný Středočeský kraj [23. listopadu 2017, 08:52]

- Velikonoce a jaro v silničním provozu [28. března, 15:14]

- Kontroly na vodních plochách [28. března, 09:26]

- Na zbraních se můžete objednat on-line [28. března, 09:21]

- Středočeští kriminalisté vyšetřují vraždu na Mělnicku [19. března, 14:33]

- Speed Marathon 2024 [14. března, 13:08]

- Nález podezřelé munice [14. března, 13:06]

- Zaměřeno na rychlost! [7. března, 18:23]

- Evropský den obětí trestných činů [23. února, 20:16]

Zpět na hlavní stránku