Podvod při koupi vozidla

1. března 2021, 09:55 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – Nemá ani auto ani peníze. 


V dnešní době se dá na internetu koupit cokoliv, od drobností až po drahé zboží. Důležité je ale být obezřetnými a ostražitými, než se do koupi přes internet pohrneme.


Mělničtí policisté se nyní zabývají případem podvodu při prodeji auta.


Poškozený oznámil, že si našel na internetovém portálu inzerát na prodej automobilu Škoda Octavia. Zkontaktoval přes e-mail prodejce a domluvili se na koupi, Začátkem února po domluvě převedl na zahraniční účet 9 000 Euro, v přepočtu asi 239 000 korun. Do dnešního dne však nemá ani auto ani peníze.


Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Vzhledem k tomu, že čin byl spáchán v době vyhlášení nouzového stavu, hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětím svobody v trvání dva až osm let.


Na co si dát při nakupování na internetu vždy pozor


Neobvykle levné zboží - už to je samo o sobě podezřelé a mnoho lidí na to doplatilo. Pokud je cena zboží výrazně nižší, než se běžně prodává, může jít o nekvalitní výrobek, výrobek, který není určen pro náš trh nebo jde zkrátka o podvod a prodejce nemá  v úmyslu vám něco dodat.

Ověřte si auto nebo jakékoliv zboží – nabídka levného auta či čehokoliv jiného je sice lákává, ale je zde velké „ALE“. Pokud nevíte, v jakém je vozidlo technickém stavu, nepřesvědčíte se na vlastní oči, že auto existuje, neprohlédne jej odborník „technik“, který tomu rozumí, neplaťte desetitisíce za něco, co jste nikdy neviděli a ani nevíte, v jakém je to stavu.

Platba předem – platbu předem v případě, že nemáte nebo si ani nemůžete prodejce vozidla prověřit, nelze v žádném případě doporučit. Platbu předem si důkladně rozmyslete a uvědomte si, že pokud budete chtít peníze zpátky, nemusí se vám podařit nepoctivého prodejce vypátrat. Stává se, že peníze odejdou na univerzální účet pro předplacené platební karty, které jsou anonymní.

Nejnovější aktuality:

- ...i Ty můžeš pomáhat, zažij ten pocit [11. listopadu 2021, 13:53]

- Bezpečný Středočeský kraj [23. listopadu 2017, 08:52]

- Velikonoce a jaro v silničním provozu [28. března, 15:14]

- Kontroly na vodních plochách [28. března, 09:26]

- Na zbraních se můžete objednat on-line [28. března, 09:21]

- Středočeští kriminalisté vyšetřují vraždu na Mělnicku [19. března, 14:33]

- Speed Marathon 2024 [14. března, 13:08]

- Nález podezřelé munice [14. března, 13:06]

- Zaměřeno na rychlost! [7. března, 18:23]

- Evropský den obětí trestných činů [23. února, 20:16]

Zpět na hlavní stránku