Před policejní hlídkou se dal na útěk

5. listopadu 2020, 15:58 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – Skočil do staré studny a chtěl se skrýt v podzemních chodbách, které vedou ze studny. 


Vše začalo obyčejnou silniční kontrolou dodávky Fiat Ducato 29. října 2020 ve večerních hodinách v ulici Českolipská. Ve voze se nacházel kromě řidiče i spolujezdec, který před policisty Obvodního oddělení Mělník začal utíkat. Na výzvy k zastavení nereagoval. Policisté ho pronásledovali až k pozemku zbouraného domu, kde otevřel mříž ke studni a zmizel v prostorách podsklepení přilehlého ke studni.


Policisté hlídkové služby, kteří dorazili na místo, neváhali a za mužem do hloubky několika metrů na úzkou římsu skočili, přeskočili přes studnu na druhou stranu a pokračovali dál do chodby. Museli být však velmi opatrní, protože neznali totožnost prchajícího, zda se nejedná o nebezpečného ozbrojeného pachatele. Po pár metrech zjistili, že muž je v chodbě zaklíněn. Celou dobu na něj mluvili, do úzké chodbičky mu svítili a snažili se ho navigovat, aby se z pasti dostal. Nakonec se mu to podařilo a policisté ho přiměli, aby se dostal k nim a přímo v těchto prostorách ho zadrželi, nasadili mu pouta a z chodby vyvedli. Ze studny je však museli dostat přivolaní hasiči se žebříky.

Proč před hlídkou utíkal,  bylo jasné vzápětí. I když se ještě pokoušel vydávat  za jinou osobu, svou pravou totožnost zapíral,  pod tíhou důkazů uvedl své pravé jméno. Policisté zjistili, že se jedná o šestačtyřicetiletého několikrát soudně trestaného muže. Pražské obvodní soudy pro různé městské části na něj vydali dva Evropské zatýkací rozkazy, jeden mezinárodní, dva příkazy k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a jiný okresní soud pak příkaz k zatčení.

Po zadržení u něj policisté provedli dechovou zkoušku. Ta byla negativní. Pozitivní na amfetamin a metamfetamin měl však orientační test na drogy. Při skoku do studny si poranil hlavu a ruku, proto musel být ošetřen v nemocnici. Po ošetření byl eskortován do policejní cely na obvodním oddělení. Po provedení všech potřebných úkonů byl převezen do výkonu trestu odnětí svobody.


Nyní je navíc podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což by si mohl trest za mřížemi prodloužit až o další dva roky.


video a fotografie ze zásahu naleznete na :https://www.policie.cz/clanek/pred-policejni-hlidkou-se-dal-na-utek.aspx


Nejnovější aktuality:

- ...i Ty můžeš pomáhat, zažij ten pocit [11. listopadu 2021, 13:53]

- Bezpečný Středočeský kraj [23. listopadu 2017, 08:52]

- Speed Marathon 2024 [24. dubna, 20:08]

- Kontroly cyklistů, chodců a motorkářů. [16. dubna, 02:02]

- Pozor na rychlou jízdu! [16. dubna, 02:00]

- Konference na téma „ZÁVISLOST ≠ NEZÁVISLOST?“ [5. dubna, 13:21]

- Motorkářská sezona začíná [5. dubna, 11:07]

- Velikonoce a jaro v silničním provozu [28. března, 15:14]

- Kontroly na vodních plochách [28. března, 09:26]

- Na zbraních se můžete objednat on-line [28. března, 09:21]

Zpět na hlavní stránku