Krádeže v ochodech za nouzového stavu

28. října 2020, 09:05 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – Obvinění za krádeže v nouzovém stavu skončili ve vazbě. 


V sobotu 24. října 2020 v podvečer v jednom z obchodů v Neratovicích odcizil dvaatřicetiletý recidivista baterie v hodnotě 1997,- Kč. Ty si schoval do batohu, který si dal na záda. Následně bez zaplacení prošel prostorem kolem pokladen. Všiml si ho však pracovník ostrahy a vyzval ho, aby ukradené věci vrátil. Na místo přivolal i policejní hlídku, která muže převezla na policejní služebnu.

Svého jednání se muž dopustil i přes to, že byl za obdobné jednání v posledních třech letech pravomocně odsouzen.


Po provedení všech potřebných úkonů následující den podezřelého policejní komisař obvinil ze zločinu krádeže spáchané v době nouzového stavu. Následující den odpoledne z rozhodnutí Okresního soudu Mělník putoval obviněný do vazby.

Vzhledem k tomu, že se činu dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu v souvislosti s onemocněním COVID-19, což je přitěžující okolnost, hrozí mu trest odnětí svobody ve výši dvou až osmi let.


Stejně dopadl třiadvacetiletý muž, který kradl v Kralupech nad Vltavou.


V pondělí 19. října 2020 v odpoledních hodinách v jednom z obchodních domů v Kralupech nad Vltavou odcizil z regálu jeden značkový reproduktor za 699,- Kč. Ten si uschoval v batohu na zádech a prošel bez zaplacení přes pokladní zónu. Při tom si ho všiml pracovník ostrahy, zastavil ho a vyzval k vrácení zboží. Podezřelý reproduktor vrátil a z místa utekl. Nedaleko obchodu byl však zadržen přivolanou policejní hlídkou.


I on se svého jednání se dopustil i přes to, že byl za obdobné jednání v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

Soudce okresního soudu ho na návrh státního zástupce také poslal do vazby. Za mřížemi může skončit na dva až osm let.