Odcizená jízdní kola

20. listopadu 2019, 09:37 Novinky
Tato aktualita je již více než čtyři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – Pomozte s pátráním. 


Policisté Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou  pátrají po dosud neznámém pachateli, který v době od 03.11.2019 od 12:00 hodin do  08.11.2019 do 19:00 hodin v Kralupech nad Vltavou v ulici V Zátiší přelezl vstupní dveře do sklepní kóje v kolárně panelového domu, odkud odcizil horské jízdní kolo. Majiteli  způsobil škodu ve výši 14.500.-Kč 


Pachatel je nyní podezřelý z trestného činu krádež. Za mřížemi může skončit až na dvě léta. 


Pokud máte jakékoliv informace k uvedenému případu, sdělte je prosím neprodleně policistům Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou   osobně na jejich služebně nebo na telefonním čísle  974876710. Volat můžete také na bezplatnou linku 158.


Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • Sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy. 
  • Přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte. 
  • V místnosti, která slouží jako úschovna kol, zabudujte stojan, nebo jiný systém zajištění, ke kterému se budou kola a další vybavení napevno připevňovat. 
  • Máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice. 
  • Domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.