Policisté strávili s dětmi dopoledne

26. června 2019, 11:49 Novinky
Tato aktualita je již více než čtyři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality


MĚLNICKO - Policisté z Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou a oddělení tisku a prevence se v rámci projektu Bezpečné město zapojili do preventivního projektu města Kralupy nad Vltavou pod názvem Paprsek. 

Cílem tohoto projektu je snížení výskytu sociálně negativních jevů ve společnosti a rozvoj péče o sociálně či jinak znevýhodněné děti. Dává jim možnost zajímavě využít volný čas se šancí poznat lépe sami sebe a naučit je i jinému přístupu k problémům a situacím než na jaký jsou zvyklé.mokrosuky.jpg
 

Pracovnice OSPOD na základě doporučení psychologů a dalších zainteresovaných pracovníků vybraly skupinku dětí, tentokrát to bylo 13 chlapců a 3 dívky, ve věku od 7 do 14 let. Děti strávily týden v rekreačním zařízení Domu dětí a mládeže Kralupy nad Vltavou v Mokrosukách v jižních Čechách.


Úterní dopoledne s nimi strávili právě policisté. Představili jim svou práci, ukázali výstroj a výzbroj a přidali i preventivní rady.  Vzhledem k věkovému složení se děti rozdělily do tří skupin. Ti nejmenší se seznámili s jednotlivými složkami IZS, s rozdíly v oblečení, práci a vzájemné spolupráci. Druhá skupina si zahrála na kriminalistické techniky a poznala jejich práci. Třetí, nejstarší, se dozvěděli cenné rady o bezpečném chování a  nástrahách v kyberprostoru. Na závěr je policisté poučili jak se bezpečně chovat při cestě do školy, při pohybu na komunikaci, ať už jako chodci či cyklisté a rozdali jim malé dárky v podobě reflexní pásky, omalovánek, pexesa. Pro starší nechyběly policejní  křížovky.

Nejen toto dopoledne, ale celý pobyt, během kterého si jeho organizátoři připravili pro děti velmi zajímavý program, se vydařil.

Nejnovější aktuality:

- ...i Ty můžeš pomáhat, zažij ten pocit [11. listopadu 2021, 13:53]

- Bezpečný Středočeský kraj [23. listopadu 2017, 08:52]

- Velikonoce a jaro v silničním provozu [28. března, 15:14]

- Kontroly na vodních plochách [28. března, 09:26]

- Na zbraních se můžete objednat on-line [28. března, 09:21]

- Středočeští kriminalisté vyšetřují vraždu na Mělnicku [19. března, 14:33]

- Speed Marathon 2024 [14. března, 13:08]

- Nález podezřelé munice [14. března, 13:06]

- Zaměřeno na rychlost! [7. března, 18:23]

- Evropský den obětí trestných činů [23. února, 20:16]

Zpět na hlavní stránku