Bezpečný den 2019 v Kralupech nad Vltavou

13. června 2019, 12:38 Novinky
Tato aktualita je již více než čtyři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Již třetí  ročník    preventivně  prezentační akce Bezpečný  den  2019  se  konal  dne 6. června 2019 od 9:00 do 12:00 hodin na pravém břehu řeky Vltavy v Kralupech nad Vltavou (nábřeží Jana Rysa, u loděnice). 

Policisté, hasiči a záchranáři zde předvedli svou nejnovější techniku a předvedli několik ukázek své práce.Na jednom místě si návštěvníci mohli prohlédnout  policejní vozy jednotlivých policejních oddělení jako například čtyřkolku, motocykly dopravních policistů, vozidlo na skrytý dohled na silnicích, vozidlo cizinecké policie na kontrolu dokladů. Děti upoutalo hlavně vybavení pořádkových jednotek , prvosledových hlídek, poříčního oddělení a ukázky práce jednotlivých složek. Vzhledem k místu konání nechyběly ani policejní lodě. 

Nejen děti, ale i dospělé upoutala ukázka policejních psovodů se svými čtyřnohými pomocníky či ukázka práce prvosledové hlídky.

Návštěvníci si mohli pomocí tzv. alkoholových a drogových brýlí vyzkoušet, jak se cítí člověk pod vlivem alkoholu nebo drog. Pod odborným dozorem si mohli vyzkoušet poskytnutí první pomoci. Získali zde mnoho cenných informací z oblasti prevence.

Bezpečný den  byl organizován v rámci projektu Bezpečné Kralupy nad Vltavou, který je společným projektem Policie ČR, města, městské policie a dalších subjektů z oblasti bezpečnosti a sociální oblasti.

I vzhledem ke krásnému počasí se den vydařil, děti odcházely plné dojmů a zážitků.