Akce OLHA

17. ledna 2018, 12:42 Novinky
Tato aktualita je již více než pět let stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

Akce OLHA


MĚLNICKO - V areálu jedné firmy pracovalo nelegálně 5 cizinců. 


Oddělení pobytové kontroly cizinecké policie Krajského ředitelství Středočeského kraje provedlo v součinnosti s Oblastním inspektorátem práce dne 15. ledna 2018 ve večerních hodinách bezpečnostní akci Olha, která byla zaměřena na kontrolu pobytového režimu cizinců, dodržování povinností stanovených zákonem 326/1999 Sb., ověřování pravosti a platnosti cestovních dokladů, odhalování a předcházení nelegální migrace cizinců na území ČR, pátrání po hledaných osobách a  kontrola zaměstnávání cizinců.

 

Do akce se zapojili policisté nejen z Mělníka, ale i z ostatních pracovišť krajského ředitelství, kteří se zabývají uvedenou problematikou. Na pomoc jim přijely i hlídky z oddělení dokladů a specializovaných činností z Prahy Vinoř, neboť jsou to v kraji největší policejní odborníci na padělané doklady.


Na Mělnicku pozornosti neunikl areál jedné z firem v Kralupech nad Vltavou. Policisté zde zkontrolovali téměř tři desítky osob.  Pět cizinců pobývalo na území České republiky sice legálně, ale pracovní povolení nebo povolení k zaměstnání však ani jeden z nich neměl. 


Se všemi policisté zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění z území smluvních států Evropské unie. 


Středočeská policie bude v obdobných akcích pokračovat i v následujícím období.