Akce IBIS

29. června 2018, 09:16 Novinky
Tato aktualita je již více než pět let stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – Mělničtí kriminalisté obvinili sedm mužů ve věku od 27 do 44 let ze sériové majetkové trestné činnosti za několik milionů korun. 


Téměř půl roku mělničtí kriminalisté intenzivně pracovali na případu vloupání do různých objektů. K úspěšnému dopadení pachatelů přispěla zejména jejich velmi dobrá operativní činnost. Díky mravenčí práci, zejména co se týká nashromáždění důkazů, se kriminalistům podařilo objasnit téměř 40 případů.


Policisté tři z podezřelých v rámci realizace zadrželi a převezli k výslechu.

Vloupávali se do vozidel, garáží, stodol, zahradních domků, firem nejen na Mělnicku, ale i na Praze západ a Kladensku.


Z místa si odnesli všechny cenné věci. Z garáží odcizili motocykly, motorkářské oblečení, jízdní kola, elektrokola, skútr, dále například přívěsný vozík, tažné zařízení, kanystry. Z vozidel pak vše, co zde jejich majitelé zanechali, notebooky, vrtačky, peníze, platební karty, svářečky, bourací kladivo, nabíječky, mobilní telefony, autorádia a další.


V jednom případě si odcizené věci z garáže naložili do zde zaparkovaných automobilů. S jedním z nich stihli odjet, druhé již odvést nestihli.

Škoda se vyšplhala na několik milionů korun. Na případu kriminalisté i nadále intenzivně pracují, dá se předpokládat, že zatím zjištěná škoda ještě vzroste.


Odcizené věci prodávali a peníze použili ke své obživě. Za jediný den se dokázali vloupat do několika objektů či vozidel.


Tři osobní vozidla jsme zajistili, ještě než je stihli zpeněžit. Ty jsme vrátili jejich majitelům. Stejně jako některé odcizené věci, například motorky, jízdní kolo za zhruba 100 000,- Kč a další.


Kriminalisté podezřelé obvinili hned z několika trestných činů, a to krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Za spáchané jednání jim hrozí trest odnětí svobody v trvání dvou až osmi let.


Všichni obvinění mají za sebou bohatou trestní minulost za obdobnou majetkovou trestnou činnost. Tři z nich byli pravomocně odsouzeni dokonce v posledních třech letech. Někteří z nich skončili na návrh státního zástupce za mřížemi, další jsou stíháni na svobodě.

Nejnovější aktuality:

- ...i Ty můžeš pomáhat, zažij ten pocit [11. listopadu 2021, 13:53]

- Bezpečný Středočeský kraj [23. listopadu 2017, 08:52]

- Velikonoce a jaro v silničním provozu [28. března, 15:14]

- Kontroly na vodních plochách [28. března, 09:26]

- Na zbraních se můžete objednat on-line [28. března, 09:21]

- Středočeští kriminalisté vyšetřují vraždu na Mělnicku [19. března, 14:33]

- Speed Marathon 2024 [14. března, 13:08]

- Nález podezřelé munice [14. března, 13:06]

- Zaměřeno na rychlost! [7. března, 18:23]

- Evropský den obětí trestných činů [23. února, 20:16]

Zpět na hlavní stránku