Dopravní akce na železničních přejezdech

26. srpna 2020, 13:18 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Koncem minulého týdne proběhla dopravní akce zaměřená primárně na dodržování pravidel na železničních přejezdech. 


V průběhu akce se policisté dopravní a pořádkové služby zaměřili zejména na dodržování pravidel na železničních přejezdech, ale také na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, kontrolu technického stavu motorových vozidel, kontrolu předepsaných dokladů, případně kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích.

V rámci celé ČR v poslední době roste počet dopravních nehod, při kterých došlo ke srážce vozidla s vlakem. Ve většině případů zabezpečovací signály fungovaly.

Na Mělnicku policisté zkontrolovali téměř dvě stovky aut a zjistili celkem 18 přestupků, dva byly spáchány na přejezdech, pět pasažérů nebylo připoutáno bezpečnostním pásem, tři řidiči měli vůz ve špatném technickém stavu. Většinu prohřešků policisté vyřešili přímo na místě udělením pokuty v příkazním řízení, čtyři přestupky odevzdali k vyřešení příslušnému správnímu orgánu.

Obdobné akce budou probíhat i nadále.