Krádež batohu objasněna

15. července 2020, 13:39 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Policisté Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou objasnili krádež batohu, kterou nahlásila matka okradeného chlapce, krátce po přijetí oznámení. 


Nezletilý si hrál v Kralupech nad Vltavou v podvečer na dětském hřišti, kde si odložil batoh na lavičku. Při hraní ho na chvíli nechal bez dozoru. Když se k lavičce po nějakou dobu vrátil, batoh byl pryč. V batohu měl, kromě peněženky s finanční hotovosti několika stovek korun, i mobilní telefon a svazek klíčů. Podezřelý mu způsobil škodu ve výši téměř 12 000,- Kč.

Policisté ihned po nahlášení vyjeli na místo. Cestou potkali muže, který měl jeden batoh na zádech a druhý v ruce. Ten odpovídal popisu odcizeného batohu. Policisté v něm objevili odcizenou peněženku s částí peněz a klíče. Mobil měl podezřelý v kapse. Chybějící peníze utratil za tabák a alkohol, kterým se notně posilnil. S policisty ve svém stavu odmítal komunikovat, byl nevrlý a hrubý. Dechovou zkoušku odmítl, ale přiznal, že pil. Policisté si ho proto předvolali na policejní služebnu.


Zde mu dne 9. července 2020 sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádež, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.