Mimořádné opatření - omezení provozoven a provozů služeb

4. června 2020, 08:54 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

S účinností ode dne 4. června 2020 od 00:00 hod. do 8. června 2020 do 0:00 hod. se omezuje provoz provozoven stravovacích služeb tak, že se zakazuje připustit přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb v čase mezi 23:00 hod. a 6:00 hod., s výjimkami. 


Zakazuje se konzumovat potraviny včetně nápojů na veřejnosti v místě jejich prodeje nikoli v nezbytně nutných případech pro potřeby nezbytného občerstvení, jedná-li se o potraviny určené k bezprostřední konzumaci, a v takovém případě pobývat za účelem jejich konzumace od prodejny, výdejového okénka apod. méně než 10 metrů.


Dále se omezuje činnost v provozovnách, prodej nebaleného pečiva, provoz maloobchodních prodejen potravin se samoobslužným prodejem, provoz farmářských a ostatních venkovních trhů a tržišť,  provoz zoologických zahrad, botanických zahrad, arboret a podobných provozů, do kterých lze vstupovat jen na základě vstupenky, provoz knihoven, prodej oděvů a obuvi, činnost holičství a kadeřnictví, provozovny manikúry, pedikúry, masáží, kosmetických služeb a podologie, provoz muzeí, galerií, výstavních síní a dalších podobných zařízení,  provoz divadel, kin, koncertních síní, cirkusů a podobných provozů, provoz provozovny stravovacích služeb, provoz ubytovacích zařízení, provoz nákupních center s prodejní plochou přesahující 5 000 m2, provoz vnitřních sportovišť a souvisejících vnitřních prostor venkovních sportovišť, provoz hradů, zámků a dalších podobných kulturních památek, provozovny činností, které jsou živností podle živnostenského zákona, a při kterých je porušována integrita kůže, přírodní koupaliště a umělá koupaliště (plavecký bazén, koupelový bazén, bazén pro kojence a batolata, brouzdaliště), sauny a to tak, že jejich provozovatelé musí dodržovat pravidla uvedená v mimořádném opatření.


http://www.mzcr.cz/dokumenty/mimoradne-opatreni-omezeni-provozoven-a-provozu-sluzeb-s-ucinnosti-od-4do-8-_19325_4135_1.html