Hříšníci za volantem

29. dubna 2020, 10:19 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Od začátku roku odhalili policisté na Mělnicku 95 řidičů, kteří byli pod vlivem návykových látek. 


Z uvedeného počtu 50 motoristů usedlo za volant po požití drog a 23 osob mělo více než jedno promile alkoholu, čímž se dopustily trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Od pátku do neděle mělničtí policisté přistihli 7 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog, u jednoho musí požití ještě potvrdit lékařské vyšetření spojeném s odběrem krve a moči. Dva řidiči měli vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny.


Tři  hříšníci byli přistiženi v Kralupech nad Vltavou. Jeden měl pozitivní orientační test na drogy, přičemž odběr krve a moči odmítl. Druhý odmítl i orientační test, třetí způsobil dopravní nehodu. Policisté mu opakovaně naměřili více než 2 promile alkoholu, navíc řídil v zákazu řízení, ten by mu vypršel až v březnu 2023.


U dvou kontrolovaných  řidičů zjistili drogu policisté  v Neratovicích. Jeden nadýchal opakovaně více než 0,6 promile alkoholu, druhý řídil pod vlivem drog. Jeho test byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Že drogu užil hlídce přiznal.


V Mělníku nabourala řidička do jiného vozu, nezastavila a pokračovala v jízdě. Po několika stech metrech ji policisté zastavili. Byl z ní cítit alkohol. Dechovou zkoušku však odmítla.


Po  ulicích Mělníka jel devětadvacetiletý řidič v  osobním vozidle Škoda Felicia. V ulici Mladoboleslavská při parkování vozu ho kontrolovala policejní hlídka Obvodního oddělení Mělník. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Jejich podezření se potvrdilo. Řidič nadýchal opakovaně 1,6 promile alkoholu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a moči nepožadoval, s naměřenými hodnotami souhlasil. Přiznal, že vůz řídil po požití alkoholu několik kilometrů.


Policisté Obvodního oddělení Mělník kontrolovali také na silnici I/16 osmatřicetiletý řidiče, který jel  ve směru od obce Mělník k obci Byšice. Provedli u něj orientační test na drogy. Ten byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Proto se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Zda zvýší počet hříšníků na osm, ukáží  až  rozbory krve či moči. Následnou lustrací policisté zjistili, že má platný zákaz řízení, a to až do dubna 2021.