Dopravní policisté se zaměřili na motorkáře

2. října 2019, 12:22 Novinky
Tato aktualita je již více než čtyři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - V sobotu 21. září 2019 proběhla na Mělnicku další dopravně bezpečnostní akce. 

Mělničtí dopravní policisté během několika hodin zkontrolovali téměř stovku vozidel. Tentokrát se vzhledem ke slunečnému počasí zaměřili i na motorkáře, a to zejména na jejich oblíbené trase vedoucí po silnici I/9 z Mělníka na Českou Lípu. Silnice byla vybrána i s ohledem na počty dopravních nehod na tomto úseku. Policisté při kontrolách rozdávali motorkářům reflexní šle, a to hlavně řidičům a jejich spolujezdcům, kteří neměli reflexní oděv. 

Motorkáři jsou velmi ohroženou skupinou v silničním provozu. Reflexní prvky výrazně zvýší jejich viditelnost na silnicích.

 Z několika desítek zkontrolovaných vozidel se dopustila dopravního přestupku polovina řidičů. Většinu, kromě jednoho, který předali k vyřešení příslušnému správnímu úřadu, vyřešili všechny na místě udělením pokuty v příkazním řízení. Třetina řidičů překročila nejvyšší stanovenou rychlost, třetina nepoužila bezpečnostní pásy. Poslední třetinu zaujali řidiči, kteří měli špatný technický stav vozu. Pozitivním zjištěním i vzhledem k probíhajícímu vinobraní na Mělníku, bylo, že ani jeden z řidičů neřídil pod vlivem alkoholu či drog.

Projekt byl motorkáři a ostatními účastníky silničního provozu vnímán velmi pozitivně.

 V dalších dopravně bezpečnostních akcí budou mělničtí policisté pokračovat i nadále.