Soutěž dopravních policistů Krajského ředitelství policie Středočeského kraje

29. května 2019, 14:19 Novinky
Tato aktualita je již více než čtyři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO - Druhý nejlepší regulovčík středočeské policie je z dopravního inspektorátu Mělník .Mělničtí policisté budou mít tak svého zástupce v celorepublikovém kole soutěže. 

V letošním roce  středočeští dopravní policisté poměřili dne 16.května 2019 své dovednosti a teoretické znalosti v rámci soutěže „Regulovčík 2019“ v Kolíně.   

 Soutěže se zúčastnilo celkem 19 vybraných dopravních policistů ze všech dopravních inspektorátů, oddělení silničního dohledu a dálničních oddělení Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

V raních hodinách museli prokázat své odborné znalosti i praktické dovednosti a to  v písemném testu (pravidla silničního provozu a právní předpisy) a následně odpoledne v jízdě zručnosti a  v řízení dopravy.

Celý dopolední program a závěrečné vyhodnocení probíhalo v prostorách kolínského výrobce automobilů TPCA, která pro účely soutěže  poskytla své zázemí včetně  testovacího  polygonu, na kterém proběhla soutěž v jízdě zručnosti. Při této si policisté vyzkoušeli nové vozy Toyota Corolla Touring Sports hybrid, poháněné hybridním pohonem s autonomním dobíjením o objemu 2,0 litru s výkonem 180 koní. Vozy s hybridním pohonem dokážou podle nezávislých testů jezdit po městě více než polovinu času pouze na elektřinu, tedy bez hluku a emisí. Jízdní dynamiku a bezpečnost zajišťuje nová podvozková architektura TNGA. 

V odpolední části, zhruba v pěti minutových intervalech, policisté prokazovali umění řídit provoz  na křižovatce ulic Jaselská, Žižkova a Legerova. Nutno zmínit, že dopravní policisté řidičům řádně zamotali hlavy.

O jednotlivých výkonech teoretické a praktické části soutěže rozhodovala odborná komise. Na prvním místě se umístil prap. Jakub Plášil (Dálniční oddělení Poříčany), na druhém místě prap. Martin Lehký ( DI Mělník) a na třetím místě prap. Václav Horák ( DI Mladá Boleslav). Policisté, kteří se umístili na prvním a druhém místě, se kvalifikovali do celorepublikové soutěže regulovčíků.