Policisté se strážníky na cyklostezce

16. července 2020, 12:51 Novinky
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

MĚLNICKO – „Na kole jen bezpečně“ bylo cílem preventivní akce. 


Na cyklostezku, která vede z Brandýsa nad Labem do Kostelce nad Labem, se v úterý 14. července vydaly policistky z oddělení tisku a prevence dvou územních odborů, Prahy venkov – Východ a Mělníka společně se strážníkem brandýské městské policie.


Společně se v rámci preventivní akce zaměřili právě na nejzranitelnější účastníky provozu, a to na cyklisty, chodce a bruslaře na kolečkových bruslích. Připomněli, jakou důležitost má používání cyklistické přilby. Zákon ukládá povinnost nošení cyklistické přilby do 18 let, ovšem policisté a strážníci doporučují její používání bez rozdílu věku i po dovršení plnoletosti. Neopomněli ani reflexní prvky, které zvyšují viditelnost účastníků v provozu. Mnohdy užití reflexních prvků může zachránit život!


Pro děti, které navštívily preventivní stánek, měli policisté za správné odpovědi na otázky z oblasti chování v dopravním provozu drobné dárečky. Odměněni byli i dospělí, kteří děti doprovázeli.

V rámci preventivní akce bylo návštěvníkům zároveň připomenuto správné chování u vody, neboť tato cyklostezka vede podél řeky Labe. V letním období dochází k rizikovým situacím právě při koupání v řekách či v jiných vodních plochách, proto je dobré těmto rizikům předcházet.

Zároveň policisté využili této situace k oslovení dospělých cyklistů s možností práce u PČR a seznámili je s podmínkami k přijetí do sl.poměru.

https://www.policie.cz/clanek/stale-prijimame-nove-uchazece-do-rad-stredoceske-policie-rozcestnik.aspx


fotografie a video naleznete zde: https://www.policie.cz/clanek/policiste-se-strazniky-na-brandyske-cyklostezce.aspx